Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Oslo på dina vägnar.
EasyTerra Biluthyrning Oslo är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.
Oavsett om du letar efter en liten hyrbil eller en kombi för hela familjen har vi alltid ett lämpligt fordon till lägsta pris. Nedan visas några exempel på vårt urval i Oslo.
Nedan visas biluthyrningsföretagen i Oslo med de bästa betygen. Jämför alla betyg och priser för dessa hyrbilsföretag i en sökning.
Vilken försäkring ska jag välja, och vad är vitsen med depositionen? Läs vår artikel med nyttig information och tips, så att du kan välja den hyrbil som är rätt för dig.
Om du letar efter en hyrbil i Norge, men i en annan stad än Oslo, vänligen klicka dig fram till Bilhyra Norge-sidan, där du kan välja i vilken stad i Norge du vill hyra en bil.
Oslo är huvudstad i Norge och enligt The Economist är det den dyraste staden i världen (år 2006). På 1600-talet brann staden ner fullständigt och den återuppbyggdes av kung Kristian IV. Den fick då heta Christiania (senare Kristiania). Namnet Oslo återupptogs 1924. Förutom några träbyggnader som klarade sig från lågorna har staden ett modernt utseende med breda gator.
Staden har vuxit oerhört. I början av 1800-talet var det knappt mer än en by på 10 000 invånare. I dag har Oslo en befolkning på över en halv miljon invånare. Staden fortsätter ännu att växa: varje år tillkommer 15 000 nya invånare vilket gör Oslo till en av de snabbast växande städerna i Europa.
Oslo ligger i sydöstra Norge vid Oslofjorden. Denna fjord är nästan 10 mil lång och huvudstaden är belägen vid dess slut. Oslo ligger i ett område med gröna kullar och berg. Staden är belägen på mindre än 10 mils avstånd från gränsen till Sverige.
Norges huvudstad är en av de mest förmögna städerna i Europa med en genomsnittsinkomst som är dubbelt så hög som medelsnittsinkomsten i Europa. Detta är i stor utsträckning på grund av nationens olje- och gasreserver. Servicesektorn är mycket viktig i Oslo, och handel via stadens hamn spelar också en viktig roll.
Dessutom hyser staden många utbildnings- och vårdinstitutioner.
Oslos flygplats heter Gardermoen och den är belägen 4,5 mil nordöst om staden. Den öppnades 1998 och det är en av de punktligaste flygplatserna i Europa. Det finns en direkt snabbtågsförbindelse till flygplatsen. Budgetflygbolag använder Torps flygplats i närheten av Sandefjord, 11,5 mil söder om Oslo.
Oslo har ett utmärkt kollektivtrafiksystem med tunnelbanor, spårvagnar, bussar och färjor. Det finns sex spårvagnslinjer och fem tunnelbanelinjer. Tunnelbanan kallas T-bane och den ansluter framför allt till de västra och östra utkanterna av staden. En enda biljett gäller för all typ av kollektivtrafik. Den gäller också för lokaltågen. Det går färjor till små öar i Oslofjorden och till halvön Bygdøy, där de gamla vikingarnas skepp ställs ut.
På platser som benämns Oslo Bysykkel kan man hyra cykel i högst tre timmar. Man kan lämna in cykeln på vilken station som helst med samma namn.
Tågen i Norge är extremt punktiga. Från centralstationen (Sentralstasjon) avgår tåg mot Trondheim, Bergen och Stavanger. Det finns internationella förbindelser till Stockholm och Göteborg i Sverige. Man kan ta färja till Hirtshals, Frederikshavn och Köpenhamn i Danmark, Kiel i Tyskland och Helsingborg i Sverige.
Oslo ligger vid en knutpunkt för motorvägar. De internationella motorvägarna E6 (till Malmö i Sverige) och E18 (till Stockholm) möts i Oslo. När man närmar sig staden måste man betala en avgift på 20 norska kronor. Tack vare de breda gatorna är det lätt att köra bil i Oslo.
I stadens centrum måste man betala för att parkera på gatan (mån-fre 8.00 -17.00, lör 9.00 - 15.00). Utanför centrum finns det också några gator där man måste betala för att parkera. Därutöver finns det också parkeringsplatser. Det är skillnad på privata och kommunala parkeringsplatser. De kommunala känns igen med skyltar med ett vitt P mot blå bakgrund. Man får parkera bilen gratis i tre timmar på dessa parkeringsplatser med så kallat Oslo-pass, vilket också kan användas för kollektivtrafik och vid museiinträden.
Det är inte alltid lätt att få tag på hotellrum. Vi rekommenderar att man bokar i förväg, speciellt under sommaren och vid större evenemang (exempelvis vid utdelandet av Nobels fredspris). Lyxiga hotell finns belägna i stadens centrum medan billigare logi vanligtvis finns i stadens utkanter.
För mer information om Oslo rekommenderar vi Google och följande källor:
🚙 Antal hyresföretag | 13 |
⭐ Mest populära biluthyrningsföretaget | Hertz |
💰 Billigaste biluthyrningsföretaget | Keddy By Europcar |
🏆 Högst rankade biluthyrningsfirman | Budget |
Följande frågor och svar är ett urval av de mest populära frågorna. Om du inte hittar svaret på din fråga, titta på sidan Vanliga frågor eller kontakta osss.